dari mata saya

By: ain jaini

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Sunday, 11-Jul-2010 13:05 Email | Share | | Bookmark
from pieces to pieces

innocent
pic ni diambil oleh adik bongsu yang mengemari fotografi juga(agaknya la), dan aku, aku hanyalah tukang edit je sebab semua gambar-gambar ni sangat bermakna buat aku yang jauh diperantaun. Gambar masa Majlis Malam Berinai di rumah Keramat pada hari pertama aku menjejakkan tapak kaki di Malaysia setelah hampir 9bulan berada di Korea. Lamanya tak jumpa mereka-mereka semua.

yup..ni koleksi pic budak kecik dan beberapa picisan gambar pengantin. Bukan tak nak letak gambar orang besar tapi rasanya budak-budak kecik ni insan yang telah melupakan aku..beberapa orang dah tak kenal pun aku padahal masa kecik rapat sangat...huhu...tapi masih nak dekat dengan aku gak walaupun tak kenal. Budak zaman sekarang tak reti takut, which "i loike" (walaupun bahaya untuk keselamatan dorang) tapi hidup dalam ketakutan hanya menyebabkan kita sentiasa dalam kerugian.

Sepanjang 8hari berada di Rumahku SyurgaKu adalah hari-hari yang paling sibuk dalam dunia. Bertemu makcik dan pakcik yang happening, sepupu sepapat yang rajin dan gelak kuat, along yang macho berbaju melayu, adik-adik perempuan yang semakin membesar dan pandai buat keje, dan offcourse mak ayah yang sangat sibuk dengan persiapan Majlis Perkahwinan Along dengan Kak Shereen(so touching bila dia sebut "temankan adik ipar beli baju" waktu temankan aku cari baju untuk pakai waktu persandingan dorang..lama beb...dorang bercinta)

8hari tu jugak adalah tempoh paling singkat yang pernah aku rasa sepanjang hidup 25 tahun lebih ni. Tapi juga adalah saat paling berharga buat aku dan keluarga. Rasanya mengambil keputusan untuk meleburkan simpanan untuk tiket kapal terbang dan balik Malaysia adalah keputusan yang paling hebat aku pernah buat.

p/s: nak mohon maaf kat seseorang yang aku tak contact sepanjang ada kat Mesia sebab ingatkan dia tak kisah...juga di sebabkan anda selalu mendiamkan diri.. dan saya pulak tak reti baca fikiran orang lain..huhu...sorry tahap gaban ek


Sunday, 11-Jul-2010 12:31 Email | Share | | Bookmark
masih sama

sunshine
Bulguksa temple
 
View all 6 photos...
wow! dah sangat lama tak buka akaun fotopages ni.. hampir setahun setengah! bukan dah tak minat fotografi, tapi sejak kos print filem mahal terus berhenti sehinggalah sebijik dslr berjaya dimililki akhir tahun 2009. Tapi disebabkan skill yang macam dah hilang dan sibuk kerja(waktu tu la..) tak banyak gambar yang menarik nak dikongsi. Sejak datang Korea ni jadi berminat nak kembali aktif berFotopage, walaupun macam tak femes emes lagi web ni..kottt~~~ however, welcome back to myself..huhu


Thursday, 1-Jan-2009 12:27 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 7 photos...


Wednesday, 31-May-2006 04:59 Email | Share | | Bookmark



Wednesday, 5-Apr-2006 13:09 Email | Share | | Bookmark
candle

 
 
 






[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net